När vi tänker på brunnslock tänker vi oftast på vägar, cykel- eller gångvägar, kanske också på byggarbetsplatser eller helt enkelt tunga, runda lock som knappast kan flyttas. Vi brukar inte tänka på brunnslock i trädgården, åtminstone inte om vi inte själva har en trädgård. Trädgårdsägare däremot vet att man ofta kan hitta brunnslock i trädgården. Naturligtvis är de inte dekorativa; de är mer av ett nödvändigt ont som inte kan undvikas. Men tack vare trädgårdsstenar kan man enkelt dölja synen av ett brunnslock.

 Riktiga stenar för brunnslock är olämpliga


  Naturligtvis skulle det vara enkelt att täcka ett brunnslock med en stor stenbumling. Det finns stenar som är så stora att locket försvinner under, som om det aldrig hade funnits. Men det finns en hake. Av både praktiska och juridiska skäl är det förnuftigt (eller till och med obligatoriskt) att brunnslocket i trädgården alltid är tillgängligt. Detta innebär dock allvarliga problem om det rör sig om en sten som är svår eller omöjlig att flytta utan hjälp. I en nödsituation är det inte bara opraktiskt att täcka brunnslocket med en sten, det kan till och med vara farligt. Att täcka över brunnslocket är därför en riktigt bra idé. Men du bör inte göra det med riktiga stenar. Men det finns alternativ: Trädgårdsstenar av plast.

 Trädgårdsstenar i plast: Lättviktare med "äkta stenutseende"


  Varför inte helt enkelt använda trädgårdsstenar av plast? De kombinerar ett snyggt utseende med perfekta egenskaper när det gäller att täcka brunnslock. Eftersom trädgårdsstenar av plast väger nästan ingenting kan de enkelt flyttas med bara en hand och ingen behöver göra sex månaders styrketräning för att känna sig redo för dem. Och när det gäller utseendet är de praktiskt taget omöjliga att skilja från riktiga stenar.

 När dekoration och funktionalitet går hand i hand


  Att täcka ett brunnslock har en rent funktionell bakgrund. Locket bör inte längre vara synligt eftersom det försämrar trädgårdens övergripande utseende. Där det överallt finns ljusa färger, frodig grönska och väldoftande växter, sticker ett brunnslock ut, och det på ett ganska obehagligt sätt. Att täcka det med en trädgårdssten av plast är därför i första hand praktiskt och funktionellt. Ännu bättre om funktion och dekoration går hand i hand.

Sten på sten på sten på sten...


  Trädgårdsälskare har för länge sedan upptäckt trädgårdssten av plast, och dess användning går långt utöver att täcka brunnslock. Trädgårdsstenar passar på många ställen i trädgården, antingen för att täcka fula områden eller för att betona och framhäva vackra detaljer. Det är därför inte förvånande att det i många trädgårdar inte bara finns en trädgårdssten, utan flera. Du kan till och med skoja till det och prova en liten gissningslek. Målet med spelet: hitta den trädgårdssten under vilken brunnslocket är placerat.

Vilken sten skulle du vilja ha?


  Det är nästan säkert att brunnslocket inte matchar trädgården. På sätt och vis är det en motsägelse: trädgården kännetecknas av estetik och vackra dofter, medan brunnslocket mer utmärker sig genom sin funktionella enkelhet. Det finns olika alternativ för trädgårdssten i plast när det gäller storlek, form och färg. Här finns många variationsmöjligheter, stenen kan integreras perfekt i trädgården och smälter sömlöst in i atmosfären. Det kan till och med hända att du måste leta efter den när du faktiskt måste ta dig till brunnslocket (som sagt, du kan också ha kul med det. Men även om det finns flera trädgårdsstenar i bruk, bör sökningen inte ta lång tid. Varje trädgårdssten kan trots allt lyftas med en enda rörelse.